Skip to main content

Archief voorstellingen

Valerius

 

 

Popup

Pop up

http://www.helden-daden.nl/theater-op-maat/

 

 

Kers

naar De Kersentuin van Anton Tsjechov. www.toneelgroepvenster.nl
 

Engelen in Amsterdam

naar Angels in America van Tony Kushner. www.theatergroeptroost.nl 
Alleen tekst. Regie: Victor van Swaay
 

Leer

naar King Lear van William Shakespeare. www.theatergroeptroost.nl
 

Met de Helm op

overgenomen door Het Theaterbedrijf. www.hettheaterbedrijf.nl
Met de Helm op
 
 

Kan mij 't Schele

door Hilke Bierman. www.hilkebierman.nl
Kan mij 't Schele
 

Misery

Op Zolder

door Het Theaterbedrijf www.hettheaterbedrijf.nl
Op Zolder door Het Theaterbedrijf
 
 

Vilt: Rauwe sprookjes

Theaterduo Vilt is Jeannie Charlene en Frank Irving. Zij zetten het mes in vertellingen over afkomst, kannibalisme en liefde. Een surrealistische muziektheatervoorstelling met rauwe sprookjes om niet te vertellen voor het slapen gaan.
Regie: Ewout Eggink
Flyer: Jessy Germs
Kostuums: Kostuums la fille d'O
Rauwe Sprookjes
 

Geeraerdt van Velsen

Samenzwering, eer, moord en verkrachting,.............

Als graaf Floris de Vijfde de bruid van zijn edelman Geeraerdt van Velsen verkracht, is de maat vol. Geeraerdt zint op wraak en besluit de tirannie van Floris koste wat kost te breken. Is de Hollandse graaf echter wel een tiran? Een ogenschijnlijk heldenepos ontaardt in een tragedie.

Stichting Kwast speelt de weinig gespeelde klassieker van de beroemde schrijver P.C. Hooft zoals het in de Gouden eeuw gedaan werd, als een sensatiestuk met veel muziek en beweging. Vier acteurs brengen de twintig personages van de Geeraerdt van Velsen tot leven. Een spannende mix tussen modern en historisch theater en de originele muziek uit 1613 staan garant voor een opvallende opvoering van deze Nederlandse oertragedie.
Regie: Ewout Eggink
Acteurs: Merel Hutten, Florus van Rooijen, Jeannie Charlene & Imre Bésanger
Geeraerdt van Velsen
 

Danny komt...

Toneel met een vleugje cabaret en een snufje stand-up comedy. Dat is 'Danny komt...'
In de try-out programma van ongeveer 45 minuten geeft Danny u de gelegenheid de ster in hem te bewonderen, een ster die eerst gebleekt moest worden. En nog steeds moet Danny grote offers brengen en constant een vinger aan de pols houden.
Danny komt...
 
 

Princess Salomé

Princess Salomé
 
 

Suver Nuver

Suver Nuver speelt TRIPLE BILL: GELOOF, HOOP EN LIEFDE
première LIEFDE: vrijdag 22 september, Toneelschuur, Haarlem tournee t/m 20 januari 2007
Suver Nuver gaat dit najaar drie keer op tournee. Het eerste programma waar ze mee toeren heet LIEFDE het tweede HOOP en het derde GELOOF.
De drie leden van Suver Nuver maken ieder drie maal hun eigen voorstelling, geïnspireerd door het thema GELOOF, HOOP, of LIEFDE. In elk programma zijn ze solo te zien of samen met gasten. Laat u verrassen! 
Suver Nuver
 
 

MAC

In een omgeving, of zeggen we environment, van tientallen computers (Apple is bij deze van harte uitgenodigd om de voorstelling te sponsoren), keiharde technohouse, hiphop, drugs, kostbare wannahaves en full-color fancy-coated marketingconcepten over innovatieve multimediale lifestylers, vechten een aantal diehards online hun gamez uit, op leven en dood. In MAC gaat het niet zozeer om het koningsschap wat onze hoofdpersoon doet kwijlen van lust en begeerte maar de virtuele heerschappij over een global cyberworld. Het lijkt wel Microsoft tegen Apple, Apple tegen Linux, Napster tegen Kazaa, Kazaa tegen de platenindustrie, X-box tegen Playstation enzovoort enzoverder. De gewelddadigheid houdt echter niet op bij de muis of het toetsenbord. Opgejut door zijn schele vriendin wordt Mac ook buiten de wereld van de gamez steeds gewelddadiger, steeds onverzoenlijker, steeds meer uit op macht al is het maar over zijn eigen straat, zijn eigen wijk, zijn eigen discotheek, zijn eigen supermarkt. Ondanks de waarschuwingen van drie sierlijke, sexy, volkomen doorgeflipte esoterische witchbabes, dendert Mac voort op de door hem ingeslagen weg. Van God los. Een weg die letterlijk dood zal lopen. MAC een fijne voorstelling over zinloos geweld (een punt is hier niet gepast).

Acteurs: Roland Haufe, Bregje Hermans, Martijn Kemna, Alex Struyker Boudier, Jan Koers, Natalie van de Beek, Floris Schuiling, Anna Brands, Karin van Asten en Netty van Straaten
Dramaturgie en regieassistentie: Eveline Hesp
Vormgeving: Miguel Visser
Productie: Michel Hueber
Muziek: LSDJ (Jaap Bookholt)
MAC
 
 

Meeuwenlaan 61

Acteurs: Bregje Hermans, Martijn Kemna, Natalie van de Beek, Alex Struyker Boudier, Marielle Tolhuisen, Christ-Jan Akkermans, Lilian Korzilius en Netty van Straaten
Dramaturgie en regieassistentie: Eveline Hesp
Productie: Jan Koers en Wybolijn Jansen
Meeuwenlaan 61
 
 

Antigone

Ewout Eggink regisseert Antigone van Sophocles bij Theatergroep Troost
Acteurs: Isabelle Bolluyt, Marielle Tolhuisen, Robbert Weijne, Alex Struyker Boudier, Chris Akkermans, Richard Greve, Stuart Heide, Pelle Matla en Karin van Asten.
Antigone
 
 

GALG

GALG
 
 

Showdown 1: De Verslindster

Verslindster
 
 

Showdown 2: De Veronzegster

Veronzegster
 
 

Showdown 3: Nacht, nacht alweer!

showdown3